Ο Κέρβερος του Άδη και τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων


11ος άθλος:  Ο Ηρακλής ήταν ανίκητος στον Πάνω κόσμο, γι΄αυτό ο Ευρυσθέας αποφάσισε να τον στείλει στον Κάτω κόσμο, για να του φέρει τον Κέρβερο. Ο Κέρβερος ήταν ένας φοβερός σκύλος με τρία κεφάλια, που φύλαγε την είσοδο του Άδη.  Ο Ηρακλής, πήρε την άδεια του Πλούτωνα και της Περσεφόνης, πάλεψε με τον Κέρβερο, τον νίκησε και τον έφερε στον Ευρυσθέα δεμένο. Αυτός, μόλις τον είδε, από την τρομάρα του κρύφτηκε σε ένα πιθάρι. Μετά ο Ηρακλής γύρισε τον κέρβερο στον Άδη, όπως είχε υποσχεθεί στον Πλούτωνα.


12ος άθλος:  Ο Ευρυσθέας ζήτησε σαν τελευταίο άθλο από τον Ηρακλή να του φέρει τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων .  Όποιος τα έτρωγε έμενα για πάντα νέος. Το δέντρο που έκανε τα χρυσά μήλα βρισκόταν στην άκρη της γης στον κήπο των Εσπερίδων και το φύλαγαν οι Νύμφες Εσπερίδες κι ένας ακοίμητος δράκος.
 Καθώς ταξίδευε για εκεί, ο Ηρακλής πέρασε από τον Καύκασο κι ελευθέρωσε τον Προμηθέα.
 Έπειτα πέρασε από τον Τιτάνα Άτλαντα  , όπως τον συμβούλεψε ο Προμηθέας. που βρισκόταν κοντά στον κήπο των Εσπερίδων . Ζήτησε από τον Άτλαντα να του φέρει τα μήλα κι ο Ηρακλής κράτησε τον ουρανό στη ράχη του μέχρι να επιστρέψει ο Άτλαντας με τα μήλα. Όταν εκείνος γύρισε, προσπάθησε να ξεγελάσει τον Ηρακλή, για να κρατήσει για πάντα στη ράχη του τον Ουρανό, Ο Ηρακλής παρακάλεσε τον άτλαντα να κρατήσει τον Ουρανό για λίγο μέχρι δήθεν να βάλει στην πλάτη του ένα μαξιλάρι για να τον κρατάει καλύτερα. Έτσι, άρπαξε  τα μήλα κι επέστρεψε στις Μυκήνες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΖΩΟ

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙ