ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΑΘΛΟΙ


Ο Ευρυσθέας έστειλε τον Ηρακλή σε πιο μακρινά μέρη για νέους άθλους.

7ος άθλος: Στην Κρήτη ο Ηρακλής έπιασε τον άγριο ταύρο του βασιλιά Μίνωα, που έβγαζε από το στόμα του φλόγες κι έκανε πολλές καταστροφές. Ο Ηρακλής ανέβηκε στη ράχη του , πέρασε το αιγαίο πέλαγος κι έφτασε στις Μυκήνες

8ος άθλος:  Στη Θράκη ζούσε ο βασιλιάςΔιομήδης, γιος του θεού Άρη. Αυτός είχε 4 άλογα που τρέφονταν με ανθρώπους. Ο Ηρακλής πήγε στη Θράκη, σκότωσε το Διομήδη, έπιασε τα άλογα και τα έφερε στις Μυκήνες.


9ος άθλος:  Στη συνέχεια ο Ηρακλής πήγε στον Εύξεινο Πόντο, όπου ζούσαν οι Αμαζόνες. Ήταν όμορφες και ξακουστές στο τόξο και στην ιππασία. Ο Ηρακλής πολέμησε μαζί τους και τις νίκησε. Πήρε τη ζώνη της βασίλισσάς τους, της Ιππολύτης, και την έφερε στον Ευρυσθέα.

10ος άθλος:  Μετά ο Ηρακλής ταξίδεψε στην άκρη της γης για να φέρει τα βόδια του βασιλιά Γηρυόνη. Ο Γηρυόνης ήταν ένα τέρας που είχε τρία σώματα από τη μέση πάνω. Τα βόδια τα φύλαγε ο σκύλος του, ο Όρθος, που είχε 2 κεφάλια κι η ουρά του ήταν φίδι. Ο Ηρακλής τους σκότωσε και τους δύο κι έφερε τα βόδια στον Ευρυσθέα, που τα θυσίασε στη θεά Ήρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΖΩΟ

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙ